Γ.Πούλου:Πως αντιμετωπίζει ο ΔΕΔΔΗΕ τις ζημιές που προκλήθηκαν σε εκατοντάδες νοικοκυριά στα Χώστια από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος;

Η απουσία επίσημης απάντησης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Ανάπτυξης, καθώς και τον ΔΕΔΔΗΕ για την πολύωρη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, στα Χώστια, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κυβερνητικής αδιαφορίας και αμέλειας. Η διακοπή αυτή προκάλεσε σημαντικές βλάβες σε οικοσκευές, λόγω της υπερβολικής τάσης κατά την επανασύνδεση του ρεύματος, αναγκάζοντας τους πολίτες να επωμιστούν το υψηλό κόστος αντικατάστασης των κατεστραμμένων συσκευών τους.

Επιπλέον, συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένοι και άτομα με χρόνια ιατρικά προβλήματα, υπέστησαν σημαντική ταλαιπωρία λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος. Συγκεκριμένα η διακοπή εμπόδισε την πρόσβασή τους σε ιατρικές συσκευές που απαιτούν συνεχή ηλεκτρική τροφοδοσία, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλειά τους.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν χωρίς καθυστέρηση, αφού ο ΔΕΔΔΗΕ αρνείται να αναλάβει την αποκλειστική ευθύνη του για τις αυξομειώσεις της τάσης του δικτύου και να αποζημιώσει άμεσα, ολόκληρη τη δαπάνη την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες αν και δεν έχουν καμία ευθύνη.

Η έλλειψη σχεδιασμού και η έγκαιρη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, ενισχύει την αίσθηση αδιαφορίας για τα προβλήματα επιβίωσης των κατοίκων των Χωστίων, αυτής της πολύπαθης -λόγω των διαδοχικών πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια- περιοχής.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής 

Σχετικά